Filtrare dupa

Marca

Marca

Pret

Pret

  • 445,00 lei - 479,00 lei

Policristaline

Modulul policristalin sau multicristalin are eficiențe ușor mai mici, în jur de 13% și are nevoie de o suprafață puțin mai mare, în comparație cu cele anterioare, pentru a produce 1 Kwp de putere: sunt necesari aproximativ 8 metri pătrați.

Aceste panouri fotovoltaice sunt, de asemenea, printre cele mai răspândite și „tradiționale”, deoarece au caracteristici complet similare cu cele anterioare, cu excepția, după cum s-a menționat, pentru o eficiență ușor mai mică. Într-adevăr, modulul policristalin reprezintă un compromis bun între: costuri, suprafață ocupată, eficiență de producție și eficiență. Un bun compromis între modulele monocristaline pe de o parte și panourile cu „pelicule subțiri” pe de altă parte.

Chiar și acest tip de panou, la fel ca monocristalinul, produce timp de cel puțin 25 de ani cu pierderi de randament fiziologic de aproximativ 1% pe an, pierderi datorate în esență îmbătrânirii panoului și descompunerea ulterioară a efectului fotovoltaic.

De asemenea, acest tip de panou, ca și cel precedent, este deosebit de sensibil la umbrire, chiar parțial, ceea ce poate provoca scăderea bruscă sau temporară a performanței pe întregul sistem.

Pentru a face față problemelor de umbrire, chiar temporare, sunt utilizate în general două tehnologii diferite: microinvertoare sau optimizatoare. Ambele soluții vă permit să ocoliți acele „blocaje” cauzate de efectul umbrelor pe o parte a plantei. Într-adevăr, o umbră care lovește un panou compromite performanța întregului sistem. Pentru a depăși această problemă, microinvertoarele transformă energia la nivelul unui singur panou și o transmit către sistem fără a depinde de celelalte panouri conectate.

Aceleași tehnologii „anti-umbrire” sunt utilizate nu numai pentru aceste panouri policristaline, ci și pentru panourile monocristaline de siliciu.

Policristaline

Sunt 2 produse.

Se afiseaza 1-2 din 2 produs(e)

Filtre active